dimarts, 3 de juny del 2014

FRIENDS, UNA SÈRIE AMB LA QUE LA GENT ES SENT SEGURA

Ja fa una dècada que en Ross, Joey, Chandler, Monica, Pheobe i Rachel es van acomiadar en aquell capítol doble, però són molts els fans que encara a dia d'avui no han estat capaços de dir adéu. Els personatges es van acomiadar davant de 52'4 milions d'espectadors, una xifra històrica per a la televisió americana, en el seu últim capítol de la sèrie.

Friends va aconseguir acomiadar-se amb un final que ens tocava el cor, però també a la vegada fent-nos riure com al principi. Aquells sis amics van aconseguir ser més que això, la gent no s'asseia davant de la televisió per a veure un grup d'amics, van aconseguir un lligam especial amb tots i cadascun dels seus espectadors.


Encara avui en dia hi ha canals que repeteixen capítols de la sitcom i aconsegueixen unes audiències prou bones tenint en compte que hi ha capítols que es van emetre fa més de 20 anys. I es que la gent sempre s'ha sentit còmode i segura al sofà del Central Perk. El tipus de relacions que tenien entre ells encara es pot veure en sèries actuals. El Ross-Rachel és molt similar al Leonard-Penny que es veu a The Big Bang Theory. El Chandler-Mornica és idèntic al Marshal-Lilly de How I met your mother. I en Joey podria ser tranquil·lament Barney Stinson. El seu llegat ha marcat la història de la televisió, el que en un principi havia de ser un format senzill i bàsic ha passat a ser únic i irrepetible.


Tot això ve a que fa uns dies em vaig assabentar d'una data molt curiosa. Després del 11 de Setembre de 2001 als Estats Units es respirava inseguretat en l'aire, així que la gent quan arribava a casa es posava a veure capítols de Friends. Les xifres d'audiència de la sèrie van augmentar notablement després del atemptat. El pis de la Monica és un lloc on la gent es sent segura, i després d'escoltar un "How you doin'" del Joey tothom es sent més còmode i tranquil.

Però crec que gran part d'aquest èxit l'hem d'atorgar als actors que no només eren molt bons amics quan les càmeres estaven engegades sinó que també fora del plató. Van aconseguir transmetre tot aquell amor a tots nosaltres, els que estem darrere la pantalla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada