dilluns, 19 de desembre del 2016

QUÈ TENEN EN COMÚ?

Que tenen en comú uns germans que intenten fugir d’una presó, una mare i una filla addictes al cafè i sis amics i veïns que viuen a Manhattan? Probablement pensareu que res, i tampoc es que aneu gaire errats. Uns presumptes delinqüents, dues noies que semblen més aviat amigues que familiars i sis joves que el seu passatemps preferit és asseure’s en el sofà d’un bar no tenen pràcticament cap cosa en comú. He dit que no tenen “pràcticament” res en comú, perquè si busques i rebusques veuràs que Prison Break, Gilmore Girls i Friends són les meves tres sèries preferides de tots els temps (d’acord, tampoc és que les hagi vist totes). Però aquí no acaba la seva semblança i es que les tres han tingut gran rellevància aquest 2016!

Quan es va fer públic que la FOX havia demanat un guió per a fer una nova temporada de Prison Break no m’ho podia creure. Sóc de les poques seguidores de la sèrie que em van agradar totes les temporades del drama policíac i em vaig quedar amb ganes de més quan van cancel·lar aquesta perquè va perdre a la meitat dels seus seguidors en la última temporada.


Poc més tard va arribar la notícia que Netflix apostava per Gilmore Girls, les de debò, les creades per la Amy Shermann Palladino i interpretades per la Alexis Bledel, Lauren Graham i Kelly Bishop. Una oportunitat meravellosa per a que els fans de la comèdia poguéssim veure el final de debò, aquell que tenia pensat la creadora d’aquell poble esbojarrat i no l’invent que va fer The CW que va portar a les Gilmore a la cancel·lació. Era al·lucinant, dos de les meves sèries preferides tornarien.


Però això no és tot, perquè després arriba l’homenatge a aquest gran director Burrows que farà que hi hagi una reunió de Friends. Més de deu anys més tard, després de nombrosos rumors tots i cadascun d’ells desmentits i el somni de molts aficionats a la sitcom (una de les quals sóc jo) es farà realitat. Es tracta d’una de les poques sèries que no s’han cancel·lat sinó que es va decidir no continuar malgrat la insistència dels fans i de la productora i la cadena.


Així que com podreu comprendre aquest any vaig començar-lo vivint en un núvol. Les expectatives per aquest 2016 eren molt elevades, tornarem a gaudir del Michael Scofield, la Lorelai Gilmore i la Rachel Green. Seguiríem les aventures del Lincoln Burrows, la Rory Gilmore i el Joey Tribbiani, patiríem amb el T-Bag, la Emily Gilmore i les bajanades de la Phoebe Buffay.



El 21 de febrer va arribar i tot l’elenc d’aquella meravellosa sèrie dels anys 90 que va enamorar a tota una generació i que segueix engrandint la seva base de seguidors va tenir un retrobament. Bé, no va ser tot complet (Matthew Perry no va poder assistir i va gravar un video), però és molt més del que havíem vist fins ara. Tots els protagonistes de Friends junts de nou, una imatge per a la història que va fer molt feliç a tots els fans nostàlgics.


Més tard, a finals de maig, arriben els upfronts i FOX llença el primer tràiler de la nova temporada de Prison Break. Desgraciadament els nous capítols no arribaran fins a la primavera del 2017, però fins aleshores podem posar en mode bucle els 2 minuts i 7 segons que dura el tràiler. En ell veiem a la Sara, en Michael i en Lincoln deu anys després del polèmic final que es va emetre el 2009, però també tornaran T-bag, C-Note i per suposat en Sucre.


I pel final us deixo ho millor que ens ha donat aquest 2016. D’acord la promo que han llençat de Prison Break és impressionant, però dura 2 minuts; i sí, que Aniston, Cox, Kudrow, LeBlanc, Perry i Schwimmer s’ajuntin setze anys després és admirable, encara que sigui per menys d’un quart d’hora; però per qüestió de minuts li he de donar la primera posició a Gilmore Girls. El passat 25 de Novembre es van estrenar 4 mini-movies de la sèrie de Amy Sherman Palladio que ens han fet tornar a Stars Hollow i ha estat increïble.


Si alguna cosa tenen en comú totes aquestes sèries és que han aconseguit crear uns excel·lents personatges amb una història darrere que dóna per fer milions de capítols més. Aquest gener tenia unes expectatives molt elevades i em sento molt satisfeta de poder dir que aquest Desembre totes elles s’han complert amb escreix. Ara falta per veure que ens té per oferir Paul Scheuring però estic segura que esdevindrà ho millor del 2017.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada