dimecres, 24 de gener del 2018

THE MARVELOUS MRS. MAISEL 1x04

Després d'unes setmanes sense llegir escriure sobre la Midge, avui torno amb una review del quart capítol de The Marvelous Mrs. Maisel.


ATENCIÓ! AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST EL CAPÍTOL 'THE DISAPPOINTMENT OF THE DIONNE QUINTUPLETS' DE THE MARVELOUS MRS. MAISEL COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

Molta gent creu que els humoristes són gent graciosa sense vergonya que puja als escenaris a explicar la seva vida. No vull desmentir que això sigui veritat, però darrere de cada monòleg també hi ha molta feina feta, moltes hores dedicades a escollir quines paraules són més indicades per a cada frase, quan és més apropiat col·locar un silenci, com s'han d'expressar amb el cos, i molt altres aspectes que diferencien al "gracioset" del grup amb un bon professional de la comèdia.

En aquest capítol la Midge ha de descobrir qui és com a humorista. La noia és graciosa i ho hem pogut comprovar en diverses ocasions, però si es vol dedicar a aquest ofici encara li queda molt per a aprendre. Juntament amb la Susie es recorreran els locals amb els millors monologuistes per prendre nota de les tècniques que funcionen i les que no. La Miriam demostrarà que és una alumna excel·lent, que sap prendre apunts i estudiar com si fos una universitària de vint anys. 



En aquest tour pels bars de New York aprendrà que no totes les coses funcionen amb tothom, que no tens perquè entendre perquè un acudit fa gràcia, i sobretot coneixerà a importants personatges del món de l'espectacle. Per suposat no tot seran amistats i repartir targetes de la Susi, en pocs minuts també seran capaces de fer enemics.

Després d'haver de fugir per cames d'un local, la nit acaba amb les dues amigues compartint un plat de patates fregides. La Midge ens fa adonar que sabem molt de la seva vida però molt poc de la vida de la mànager. Finalment descobrim que el secret de triomfar en la comèdia no són els apunts ni conèixer altres humoristes, simplement el que cal és practicar i fallar tantes vegades com calgui.


En aquest capítol m'ha faltat un monòleg final de la protagonista. En general m'ha agradat com hem pogut veure diverses actuacions d'altres còmics i li ha donat un aire diferent a la sèrie cosa que m'ha agradat. Un altre aspecte que també m'ha satisfet veure és com The Marvelous Mrs. Maisel va més enllà de la comèdia i deixa anar un parell de situacions i frases feministes i reivindicatives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada