dimecres, 28 de març del 2018

ALEX INC I EL SEU PRINCIPI

Aquesta setmana s'ha estrenat als Estats Units la comèdia que representa el retorn de Zach Braff a la televisió després de vuit anys. Tot i que esperava aconseguir bons resultats, la sèrie va obtenir 4'59 milions d'espectadors, xifres que per ser la ABC no es poden considerar dolentes, però no és "l'Estrena de l'Any" que és al que aspiraven. 


ATENCIÓ AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST EL PRIMER CAPÍTOL DE ALEX INC COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

Pel que fa al capítol en si crec ha sigut una "extended version" del tràiler, o com a mínim aquesta és la impresió que he tingut. Si voleu llegir un resum del capítol agafeu qualsevol pàgina web on hi hagi la sinopsi de la sèrie. 

Per ho general sembla la típica comèdia americana amb els seus personatges plens d'estereotips. Havent vist només el primer episodi és una mica arriscat atacar així a tots els personatges, així que deixaré a un costat a l'Alex, la Rooni i família, i avui només esbudellaré als secundaris.

No li puc tenir més mania als personatges que fan de nerd a les sèries americanes, en especials si són dones. La Deirdre és una d'elles, amb les seves ulleres de pasta ben grans, faldilla, camisa florejada i amb rebequeta com si l'hagués vestit l'àvia. Però el estereotip va més enllà del físic, també té la obsessió per un noi que no està al seu abast,  és una crack en la seva feina, etc. Pràcticament només li falta que sigui maldestre i que quan vagi a una reunió se li caiguin les carpetes per acabar-ho d'arrodonir.


Després apareix l'Eddie, un altre personatge que s'ha vist milers de vegades a totes les sitcoms: un jove que no pega brot i va de sobrat. Acostuma a tenir una bona posició laboral i ningú es sap explicar com coi ha aconseguit arribar on està. En aquesta sèrie l'Alex l'ha contractat perquè és el seu cosí, però estic segura que en uns capítols es plantejarà perquè coi ho va decidir. En algunes comèdies han aconseguit reinventar aquest personatge i d'alguna manera fer-lo "cool" com va ser el cas de How I met your mother amb el Barney Stinson, però en la majoria de casos és un personatge que sempre sobra.


Després d'haver criticat també m'agradaria afegir alguna opinió positiva. M'ha ENCANTAT l'escena on està tota la família sopant i l'Alex explica als seus fills la màgia de la ràdio. Ho poso en majúscules perquè no hi ha res que es pugui criticar ho més mínim, tot està ben fet, el guió, els efectes de so, el moviment de càmeres, l'actuació d'en Zach Braff, però també la dels nens, és una escena meravellosa.

Una altra cosa que m'ha agradat del capítol és la trama del fill. Jo, com son pare, no donava un duro per l'actuació i creia que els guionistes tirarien cap a fer un show que donés vergonya aliena, però la veritat és que ha sigut una escena graciosa i tendra.


En conclusió, crec que el primer capítol ha estat bastant típic de les comèdies de la ABC, però és insuficient per jutjar la sèrie. Espero poder veure uns quants capítols més per formar una opinió.

En certs punt els guions semblen extremadament forçats, hi ha un munt d'acudits i bromes típiques de comèdies patètiques que s'han utilitzat i repetit tant al llarg dels anys que si en un inici no tenien gràcia, ara encara menys. Tot i així després de veure l'última escena entren ganes de donar-li una segona oportunitat a la sèrie i veure el següent capítol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada