dissabte, 31 d’agost del 2013

25 COSES QUE NO SABIES DE FRIENDS

Friends és la sèrie que tots hem vist alguna vegada, però l'hauries mirat si es digues Once upon a time in the west village? La pots imaginar sense I'll be there for you com a cançó principal? 


1.El 1993 Matthew Perry (Chandler) va presentar a la NBC una sitcom que havia escrit sobre un grup de joves de 20 anys. El canal va rebutjar la sèrie anomenada Maxwell’s House perquè tenien en mans una sèrie similar, Friends.

2. Abans d’anomenar Friends, els productors van considerar altres noms com Friends like us (nom que es va utilitzar pel capítol pilot), Six of one, Across the hall, Once upon a time in the west village i Insomnia Cafe.

3. En principi la sèrie només volia girar entorn a quatre personarges:  Monica, Ross, Rachel i Joey. La Phoebe i el Chandler havien de ser personatges secundaris.


4. La primera intenció era que la Monica i el Joey fossin la parella principal de la comèdia.

5. Ellen DeGeneres va rebutjar el paper de Phoebe.


6. Al principi els guionistes de la sèrie van considerar que el Chandler fos gay.

7. Shiny happy people de REM va ser la primera intenció com a cançó de la sèrie i és va utilitzar en el capítol pilot.


8. El marc que hi havia al voltant de l’espiell originalment era un mirall. Accidentalment es va trencar però com que es veia bé van decidir deixar-lo així.


9. El famós sofà taronja del Central Perk, que s’ha convertit en una icona de la sèrie, el va descobrir un dissenyador al soterrani dels Warner Bros Studios.


10. Als primers capítols el número del apartament de les noies era el 5. Més tard es va canviar al número 20 perquè els productors es van donar compte que el cinc correspondria a un apartament d’un pis inferior. El apartament del Joey i el Chandler tenia el 4 i es va canviar al 19.

11. I’ll be there for you la cançó de la sèrie va ser escrita per David Crane i Marta Kauffman (els productors de la sitcom) i Phil Solem i Danny Wilde (de The Rembrandts).


12. El 1995 la cançó va arribar fins al número 1 de la Billiboard Hot 100 airplay i es va mantenir allà durant vuit setmanes.

13. Sabrieu dir l’edat que tenien els actors quan van començar la sèrie?


14. Els noms complets dels personatges són:
Chandler Muriel Bing
Rachel Karen Green
Ross Eustace Geller
Joseph Francis Tribbiani Jr.
Monica E. Geller (mai es va saber a quin nom corresponia la E)
Phoebe Buffay (com que no ha vist mai la seva partida de naixement mai va saber el seu segon nom)

15. La segona temporada és la única sense un capítol dedicat a Thanksgiving (Acció de gràcies).

16. Jennifer Aniston ha declarat que creu que el tall de cabell de la Rachel és el més lleig que ha vist mai. Odia look que ella mateixa va convertir en moda, i és un moment de la seva vida que preferiria no reviure.


17. Courteney Cox va ser l’única dels 6 que no va aconseguir una nominació als Emmy per la seva feina a la sèrie.

18. Christina Applegate va haver de fer de Amy Green pel capítol de Thanksgiving (Acció de gràcies) de la novena temporada perquè Reese Witherspoon no estava disponible per a reprendre el personatge de Jill Green.


19. Metres Mathew Perry gravava la pel·lícula The whole nine yards amb Bruce Willis, ells dos van fer una aposta. Si la pel·lícula estava número 1 en taquilla el primer cap de setmana Willis apareixeria a Friends sense cobrar.
La pel·lícula va estar en número 1, Bruce Willis va aparèixer a la sèrie gratis i va donar els diners que corresponien al seu salari a caritat.


20. Gunther no havia de ser ni tan sols un secundari. El actor James Michael Tyler va obtenir el seu paper com a extra perquè sabia utilitzar una maquina de cafè ja que treballava a una cafeteria. Amb el pas dels capítols li van donar més importància fins que es va convertir en el boig enamorat de la Rachel.

21. La nevera del apartament de Monica i la Rachel funcionava de veritat. Estava plena de  aigua i altres begudes per al repartiment i l’equip.

22. L’estàtua del gos blanc del Joey era de la Jennifer Aniston. Va ser un regal que li van fer per a què li donés sort.


23. La sèrie va llançar dos discs amb la banda sonora: Friends, The one with all the party Music EP, i Friends; The ultimate soundtrak.

24. Durant la primera temporada cada actor va cobrar 22.500 dòlars per capítols. A la última temporada van arribar a cobrar 1 milió de dòlars per capítol. I sempre van cobrar el mateix sou els sis.


25. L’últim capítol va ser vist per 52,46 milions d’espectadors, és el capítol més vist de la sèrie i el quart final de sèrie més vist de la història de la televisió americana (després de M*A*S*H, Cheers i Seinfeld).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada