dimecres, 17 de maig del 2017

PRISON BREAK 5x07

Tot i que estem en plena setmana d'upfronts i són moltes les entrades d'aquest blog durant els últims dies, no és motiu per a saltar-se la review de cada dimecres. Fa set dies parlàvem de Phaecia i ens deixaven amb un cliffhanger important, ara ha arribat l'hora d'escriure sobre el capítol que es va estrenar ahir als Estats Units.


ATENCIÓ AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST EL CAPÍTOL WINE DARK SEA DE PRISON BREAK COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

Això és el Prison Break que tots recordàvem, així sí! S'ha fet derogar però en aquest capítol hem tornat a veure l'essència que regnava en la primera temporada, la màgia que ens va enamorar a tots.

Comença el capítol amb en Mike explicant a la Sara com els herois de veritat a vegades acaben ferits greument, però no per això deixen de ser herois. Com ja avançàvem en la review anterior en Michael ha estat enverinat i està a punt de morir, ha perdut molta sang i necessita un doctor. En Lincoln en busca d'ajuda pel seu germà decideix trucar a la Sara per demanar auxili i la doctora sense pensar-ho dues vegades agafa un vol cap a Creta a ajudar al pare del seu fill.


Com si llegís el futur, fa uns dies vaig escriure sobre la relació entre en Whip i en Michael, aquesta parella que sembla que durant els últims anys eren germans i ara amb l'arribada d'en Linc ha quedat rellevat. En aquesta escena podem veure com el company explica a qui ell creia que era el Kaniel Outis com es sent. En Burrows fa el que pot dient-li que després de tot el que han passat junts ja forma part de la família, però no crec que els espectadors ho veiem de la mateixa manera.

I per fi arriba la escena més esperada de tota la temporada, el retrobament entre la Sara i en Michael. Tant en Wentworth Miller com la Sarah Wayne Callies han aconseguit transmetre aquesta química que hi ha entre tots dos i els hi ha quedat una escena 10. El moment més tendre és quan en Michael demana abans que res veure una fotografia del seu fill, seguit d'una escena que hauria estat molt més impressionant si en T-Bag no ens hagués destapat el marrón fa uns quant capítols. Definitivament en Jacob és Poseidon, per fi sabem tota la història sobre els últims anys d'en Michael i existeix un pla per a que la família acabi unida. Senyors guionistes: si haguéssiu posat tot això uns quants capítols abans probablement no haurieu perdut tants espectadors i les xifres d'audiència estarien molt més elevades.


A l'altra banda de l'oceà A&W i Van Gogh demostren ser l'agent Kellerman d'aquesta temporada. Els dos a servei del "malvat" maten sense remordiments a tothom que es posa pel mig i el hi fa una mica la punyeta, això si, deixant unes imatges impressionants. Des d'aquí la meva ovació al director de fotografia d'aquest capítol.

Però comencen les complicacions, després d'anar regalant feixos per bitllets per tot Yemen ara resulta que tenim problemes econòmics. Per viatjar amb vaixell necessiten 50.000$, però tranquil·litat, la Sara ho soluciona amb el típic anell que porta tothom a sobre de valor de més de 100.000$ ajudarà als germans a pujar al vaixell del Sucre.

La Sara se'n ha d'anar, el seu fill no està en bones mans i l'instint maternal li diu que torni a Estats Units, però no sense abans donar-nos una altra escena tendre entre la parella. La doctora ens demostra que confia plenament en el Michael preguntant-li com ha d'actuar, i finalment veiem el petó que portem mesos esperant.


Papi you're alive! Després de tant enyorar-lo en Sucre torna i amb ell el sentit del humor que semblava que s'havia perdut en aquesta temporada. Les nines inflables, el "sóc puerto-riqueño", i fins i tot la seva idea de desviar el vaixell han fet que el nivell de la sèrie pugi de categoria. Els riures han tornat i sembla que es quedaran fins al final de la temporada. Els problemes continuen a bord i les grans escenes els acompanyen, de nou cal aplaudir al director de fotografia per com s'ha gravat el salt dels quatre homes des del vaixell fins al mar.


I acabant el capítol redescobrim al marit de la Sara. Quan ella arriba a casa decideix dissimular i seguir-li la corrent a en Jacob però quan s'assebenta que el seu fill no està a casa canvia de pla. La doctora localitza el Mike, l'intenta posar fora de perill i s'enfronta a Poseidon. però les coses no surten bé. En Jacob té més poder del que creiem i ha trobat el punt feble de la Sara ara la té tant a ella com al fill a la seva mercè.



Com ha conclusió, és el millor capítol d'aquesta temporada fins a la data. En una de les reviews em vaig queixar de que faltava un dolent amb contundència, una persona que ens fes por de veritat i crec que en aquest capítol l'hem trobat. En Jacob acolloneix i ara sí que temem per la vida d'alguns dels nostres protagonistes. Un altre aspecte que no m'havia acabat de fer el pes és l'explicació que va donar en Michael a en Lincoln sobre els últims 7 anys de la seva vida, i de nou en aquest capítol ha quedat tot més clar.

Sembla que el final de la temporada anirà cap a millor, la sortida de Yemen ha ajudat a portar nous aires a la sèrie i el substituir a en Ja pel Sucre també fa molt. Llàstima que aquests canvis s'hagin produït tant tard, però han demostrat que la història podia continuar amb un alt nivell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada