dimecres, 17 de gener del 2018

MERLÍ I EL SEU FINAL

La review d'aquesta setmana va dedicada per primera vegada a una sèrie catalana. Si heu estat tancats en un búnquer, incomunicats o vivint en un altre planeta potser no sabeu que dilluns va acabar Merlí. 

La sèrie sobre el professor de filosofia ha donat molt bones dades d'audiència a TV3 al llarg dels últims anys i es per això el canal la va premiar amb una nit dedicada exclusivament a ella. Després del telenotícies va començar la nit de Merlí, una gala en directe des del TNC amb els actors i actrius i uns quants centenars de fans. A continuació vam poder veure el capítol final amb un títol que prometia: Merlí Bergeron. 

L'audiència sempre ha estat fidel a la sèrie i les xifres d'espectadors sempre han sigut bones, però en aquest darrer capítol els audímetres van explotar. Un 22,2% de share, 620.000 persones van veure el comiat del mestre. Això el converteix en el capítol més vist de la sèrie i deixa que se'n vagi per la porta gran.

Avui comentaré aquest final que ha commocionat a tot el jovent  de Catalunya.

Resultado de imagen de merlí poster

ATENCIÓ! AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST L'ÚLTIM CAPÍTOL DE MERLÍ COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR...

El capítol comença de cara barraca. Al minut 12 el professor té un vessament cerebral i al minut 17 ja es mort. Crec que es un final que ningú hauria apostat i que els pocs que podien imaginar la mort del protagonista no creien que passés tant aviat. A partir d'aquí ja tots els espectadors vam quedar trastocats.


Personalment esperava que aquest últim capítol fos en part un homenatge a com en Merlí ha acompanyat a aquests adolescents durant alguns dels anys més difícils de la seva vida. Esperava que l'homenatge fos una classe especial on es parlés d'ell o una súper festa, i de sobte després de matar-lo, l'Héctor Lozano (creador de la sèrie) em va deixar fora de lloc.

A poc a poc la sèrie va reprenent el seu camí i el capítol avança 7 anys. Un nou institut i un nou professor entren en pantalla i a poc a poc ens van mostrant com són les vides de tots els nostres protagonistes. En el futur tots són hipsters, i es una de les poques coses que es poden criticar d'aquest capítol, això i que en Merlí tingui una filla... 
De sobte, quan no m'ho esperava i d'una forma completament diferent, acaben fent un homenatge al qui va ser el millor professor de la seva vida. 


M'encanta com han encarat el capítol. Han sabut fer d'un episodi que podia semblar previsible (homenatge al Merlí i viuen feliços i mengen anissos) un episodi ple d'emocions i de situacions del tot imprevistes. Comencen matant al protagonista, i aconsegueixen que el capítol no tracti de la mort, sinó de la vida. Concretament de com el Merlí els hi ha canviat la vida.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada