dimarts, 5 de juny del 2018

RECOMANACIONS DE SÈRIES (The Marvelous Mrs. Maisel)

Aquesta secció cada dia està més abandonada però és que feia molt temps que no trobava LA sèrie indicada per a recomanar. Aquest apartat va néixer amb la intenció de trobar ficcions que valguessin la pena entre el munt de produccions que es fan. En els últims anys la oferta de sèries tant drames com comèdies ha augmentat d'una forma bestial i la quantitat de púrria que podem arribar a veure també. Per això fa més il·lusió quan trobes l'agulla en mig del paller.

L'agulla es diu The Marvelous Mrs. Maisel i és una sèrie atrevida, revolucionaria i necessària. De la gran ment que ens va portar Gilmore Girls, Amy Sherman-Palladino ens presenta amb un estil semblant a la sèrie de Stars Hollow a Miriam Maisel, una filla, mare i esposa jueva de classe alta en una Nova York de finals dels anys 50. Després que la seva vida d'anunci es faci miques al quedar-se sola quan el seu marit l'abandona per una altra dona, la nostra protagonista troba la seva vocació com a humorista de stand-up comedy.


Un feminisme ben fet costa de trobar a la televisió d'avui en dia ja que sovint les sèries només l'utilitzen per a aparentar i pot arribar a ser pretensiós i barat. En aquest cas comptem amb una comèdia reivindicativa que té com a protagonista a una dona forta i independent, disposada a lluitar contra una societat tancada que vol encasellar-la. Mrs Maisel qüestiona el rol de les dones en una societat patriarcal i mostra una actitud rebel mitjançant els seus monòlegs i el seu humor especial. 


No és gens fàcil fer riure i per tant no és gens fàcil fer comèdies bones, però The Marvelous Mrs. Maisel ho aconsegueix pràcticament sense voler. Aquesta comèdia té un humor fresc, original i intel·ligent amb un ritme molt ràpid. La protagonista parla sense pèls a la llengua i l'humor es troba tant en els seus monòlegs com en el seu dia a dia on parla amb un to irònic i gens forçat en les situacions quotidianes de l'època que es transmeten fàcilment a l'actualitat de manera sutil i amb enginy.

Ambientar una sèrie en els anys 50 és una decisió arriscada però la comèdia se'n surt amb un 10. La sèrie cuida molt que el vestuari i la caracterització sigui creïble mitjançant escenes plenes de color que transporten a l'espectador a una altra època. L'ambientació és genial i en cada detall podem veure el que se'ns intenta explicar, en especial les diferències socials de la població mitjançant les vivendes i la indumentària dels protagonistes.


Però si alguna joia té The Marvelous Mrs Maisel aquesta és Rachel Brosnahan, la seva protagonista. L'actriu representa a la perfecció el magnetisme i carisma de la Midge. Amb una senzillesa extraordinària Brosnahan aconsegueix ser natural i espontània fins i tot en els moments de monòleg, fa seu el personatge i enamora al públic.


Així doncs podria dir que The Marvelous Mrs Maisel ho té tot. Humor, drama, personatges ben treballats, empoderament femení, qualitat, bones interpretacions, però es que a més és una sèrie amena i fàcil de veure. Amb vuit capítols carregats d'una actitud positiva però crítica i una història que enganxa. No us la podeu perdre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada