dimecres, 21 d’agost del 2013

CANÇONS QUE NO ES PODEN REPETIR

Com bé sabreu, la música és una cosa que sovint associem a llocs, persones o moments de la nostra vida. La televisió, com el cinema, utilitza aquest recurs constantment.

La pantalla gran està clar que ha fet la seva feina en aquest àmbit. Deixant apart les cançons principals de les bandes sonores que ens han marcat (que són moltes), n’hi ha d’altres que en principi eren menys importants i tot i així tothom recorda.
Un exemple seria I’m a Believer de Smash Mouth. Cantar i ballar aquesta cançó és una feina que només pertoca a l’ase de Shrek.


Shrek - Donkey Sings I'm a Believer - YouTube

Hi ha cançons que la televisió no podrà tornar a utilitzar mai més. No perquè literalment no pugui, sinó perquè en el nostre interior aquella cançó l'associem amb un altre moment, una altra escena, aquella que ens va marcar i que sempre recordarem.

No em refereixo als clàssics i evidents, que també. Ningú s’imaginaria unes altres persones que no fossin la Monica, el Ross, el Joey i companyia ballant a ritme de I’ll be there for you de The Rembrandts. Però vull parlar d’altres cançons que, aparentment, no volen marcar a ningú però pel dramatisme del moment o pel que sigui no passen inadvertides.


Snow Patrol era un grup relativament desconegut abans del 2007, però aquell any una famosa sèrie americana va posar aquesta cançó com a banda sonora d’un dels seus capítols i Chasing Cars ara es més coneguda com La cançó que va sortir a Anatomia de Grey, i que tothom coneix o li sona encara que no hagin vist mai la sèrie.


Lost va acumular molts fans durant la seva primera temporada, i tots ells esperaven neguitosos nous capítols. Make your own kind of music va ser la cançó amb que Mama Cass ens va presentar la segona temporada.


Hide and Seek es va poder escoltar a The O.C. i també es suma a aquesta llista. El moment en que la Marissa dispara al germà del Ryan passarà a la història amb aquesta cançó de Imogen Heap.


Chuck també ens ha marcat en diversos moments. Sobretot l’últim capítols de la sèrie ens va deixar el Take On Me que tots recordarem.


Per últim deixo una cançó que no ens recordi a escenes ni capítols tristos. Scurbs va ser una sèrie que va donar molta importància a la música. 99 luftballoons sempre ens recordarà a en J.D. ballant en mig d’una habitació plena dels globus vermells.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada