dissabte, 19 d’abril del 2014

CANÇONS QUE NO ES PODEN REPETIR (2)

Com bé sabreu, la música és una cosa que sovint associem a llocs, persones o moments de la nostra vida. La televisió, com el cinema, utilitza aquest recurs constantment.

La pantalla gran està clar que ha fet la seva feina en aquest àmbit. Deixant apart les cançons principals de les bandes sonores que ens han marcat (que són moltes), n’hi ha d’altres que en principi eren menys importants i tot i així tothom recorda.
Un exemple seria Heart and soul. Tocar i ballar aquesta cançó és una feina que només pertoca a Tom Hanks i el seu company de Big.


Hi ha cançons que la televisió no podrà tornar a utilitzar mai més. No perquè literalment no pugui, sinó perquè en el nostre interior aquella cançó l'associem amb un altre moment, una altra escena, aquella que ens va marcar i que sempre recordarem.

No em refereixo als clàssics i evidents, que també, sinó a cançons que relacionem amb una escena en concret. Fa una mica menys d’un any ja vaig escriure sobre cinc cançons que ho havien aconseguit: Chasing cars, Make your own kind of music, Hide and seek, Take on me i 99 luftballons. Ara afegiré cinc noves cançons en aquesta llista.

A Life Unexpected la música generalment passava desapercebuda, però durant el capítol Formal reformed això va canviar. Les cançons que van utilitzar van ser totes elles molt bones, però si una va marcar va ser Thank you. Després que aparegués en Bug al ball de l’institut de la Lux, la mare i en Math parlen sobre aquella festa. La Cate li dóna les gràcies per la nit i per fer-li veure que no vol reviure el passat, aleshores es posen a ballar fent el ximple a ritme del lalalala... de MoZella. Aquesta cançó va fer que la mare pogués refer el seu ball de l’institut.

A partir del minut 6'20''

Fun era un grup nou en el panorama musical, però els 2012 Gossip girl va decidir utilitzar una de les seves cançons per al final de la seva cinquena temporada. Escoltar We are young mentres la reina cotilla deia el seu XOXO va fer que la cançó anés a parar als punts més alts de les llistes d’èxits d’arreu del món.


One Tree Hill és una sèrie que ha dedicat cada capítol a una cançó. La música era molt important per a la sèrie i va fer de moltes cançons tot un èxit com ara I don’t wanna be de Gavin DeGrew. Però una de les cançons que tots els fans recorden gràcies a l’escena és Dare you to move. Switchfoot van ser la banda escollida per a sonar mentres en Nathan i la Haley es donaven el seu primer petó.


Scurbs és una comèdia que finalitzava els seus episodis amb una cançó que resumia de que tractava l’episodi. Va fer moltes paròdies de cantants i de cançons però una amb la que més van triomfar és Hey Julie. La sèrie va utilitzar diverses cançons de Fountains of Wayne al llarg de les seves temporades, però aquesta és la que més va agradar als fans.


Per acabar deixo una cançó d’una sèrie que encara està en emissió.

Tots aquells que hagin vist The Fosters cada vegada que escoltin la cançó Same Love de Macklemore recordaran la boda entre la Stef i la Lena i tota la seva família ballant junta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada