dimecres, 4 d’abril del 2018

UN ANY DE PRISON BREAK 5

Avui tot just fa un any que es va estrenar la cinquena temporada de Prison Break als Estats Units. La sèrie va començar a emetre's als la FOX a finals d'Agost del 2005 i va ser tot un èxit des del seu inici.

La primera temporada mantenia en suspens a l'espectador des del seu punt de partida: algú que voluntàriament decideix entrar a la presó per a salvar a vida del seu germà. Va ser una primera temporada irrepetible: narrava el pla perfectament traçat per en Michael Scofield per a salvar al seu germà. Amb un sol tatuatge i algun que altre truc ens van mantenir enganxats a la pantalla com poques sèries ho havien fet abans. Sovint apareixien contratemps que feien l'acció més trepidant i tot això unit al compte enrrere de l'execució d'en Lincoln. Hi havia acció dins la presó amb els germans i les bandes carceràries i acció fora d'aquesta amb la Veronica investigant i uns "dolents" posant-hi totes les traves possibles. 

Tot això sense oblidar-me de la gran història d'amor que vam veure néixer. Un afecte que comença amb un Michael Scofield condemnat i una Sara Tancredi doctora de la presó, una història d'amor que en algunes ocasions donava cert respir a la dinàmica de la sèrie i en altres contribuïa a augmentar la tensió.

Resultado de imagen de prison break season 1

Una vegada fugats la sèrie va baixar l'audiència però el final de la segona temporada va donar un gir que els hi va donar ganxo per a una tercera temporada que deixava molt a desitjar i que a sobre va ser castigada amb una vaga de guionistes. La quarta temporada acabar amb un Michael sacrificant-se per la Sara i el seu fill. Un final molt criticat per uns i molt aplaudit per mi. 

Molts crítics coincideixen en que la tercera i la quarta temporada van ser una gran decepció degut a les altes expectatives que ens havíem creat. Per això va costar encara més entendre a la cadena americana quan va anunciar que ressuscitava a Prison Break per a una cinquena temporada.

Resultado de imagen de prison break series finale

Vivim una època de nostàlgia televisiva on la rapidesa mediàtica de les xarxes socials i el fenomen fan s'ajunten i aconsegueixen que l'espectador torni a reviure allò que tant el va enganxar anys enrere. En els últims temps hem viscut reunions i retorns de sèries icòniques que van marcar un abans i un després a la televisió: Gilmore Girls, Twin Peak, 24, Heroes o Fuller House... i seguirà havent retorns.

Aquesta és una bona manera d'entendre perquè la FOX fa un any estrenava una nova temporada plena d'acció sense més pretensions i amb una bona química entre els personatges i perquè és probable que enguany en els upfronts ens diguin que hi haurà una sisena temporada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada