dimecres, 15 de gener del 2020

AFTER LIFE I EL SEU PRINCIPI

Animada per l'èxit de Ricky Gervais a la gala del Golden Globes he decidit donar-li una segona oportunitat a After Life, la seva sèrie que es pot veure a Netflix.


ATENCIÓ! AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST LA PRIMERA TEMPORADA DE AFTER LIFE COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

La sèrie és considerada una comèdia perquè apareix en Ricky Gervais però si esperàveu trobar-vos amb una cosa tipus The Big Bang Theory o Scrubs esborreu aquesta idea del cap. Reconec que només havia vist en Ricky Gervais fent stand up així que m'imaginava una comèdia tipus Mrs Maisel que barregés història amb monòlegs però tampoc. Tenia una idea d'ell que m'ha quedat molt canviada després d'aquesta sèrie.

Tampoc la consideraria drama com a tal ja que no és un This Is Us o un A Million Little Things on acabes amb la llagrimeta als ulls al final de cada capítol. Tot i així diria que és una sèrie bonica. Parlant de la mort aconsegueixen fer un cant a la vida. Potser podria dir que s'assembla més a un Kominsky Method.


El primer capítol no és descriptiu de la sèrie, per això mereixia la segona oportunitat que li he donat i que li hauríeu de donar tots els qui l'heu deixat a mitges. La sèrie en si és curta (sis capítols de mitja horeta) i en una tarda podeu acabar-la tranquil·lament. 

Per cert, tracta sobre un vidu amb impulsos suïcides que cansat de la vida decideix dir les coses tal com raja. Després que la seva dona morís de càncer una depressió l'ha deixat sense ganes de viure. Ara enteneu perquè us deia que comèdia comèdia potser no?


La qüestió és que al final vol demostrar com es pot acumular tots els petits gestos i coses bones del món i fer que la vida valgui la pena. No hi ha cap personatge que sigui el "graciós"  de la sèrie, tots estan alletant la seva pròpia forma de dolor.

Mentre el seu inici és pesat, gens graciós i no té ni gota d'humor intel·ligent, heu d'entendre que After Life és un viatge de sis entregues. Està molt ben feta perquè l'inici és horrible i tot i així aconsegueixen acabar amb una cosa bona. Sona una mica a classe de filosofia perqué ho és. 


Gervais (creador de The Office - versió britànica) ha anomenat After Life com la millor cosa que ha fet mai. No sé, perquè no he vist tota la seva obra però aquesta sèrie és realment bona. La meva part preferida, a part del final, és quan van a un local de còmics i en Ricky no es riu de res. No s'ofèn, simplement no es riu. Perquè des de la seva posició de còmic de stand up sempre ha defensat que tots els acudits no tenen perquè fer-te gràcia però tampoc tens perquè amargar la vida al qui s'ha preocupat d'intentar fer-te riure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada