diumenge, 12 de setembre del 2021

THE LOOMING TOWER I EL SEU PRINCIPI

 Ahir va fer 20 anys de l'atemptat a les Torres Bessones. Molts canals de televisió i mitjans de comunicació en van fer ressó i això em va portar a recordar la sèrie The Looming Tower.


ATENCIÓ! AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST EL PRIMER CAPÍTOL DE THE LOOMING TOWER COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

La sèrie parla sobre com es van preparar els atemptats de l'onze de Setembre i com es podrien haver evitat si entre el FBI i la CIA no hi hagués una certa competitivitat i enlloc d'ocultar-se informació els uns als altres haguessin col·laborat. Malgrat que no hi ha un historial provat d'aquesta narració, Lawrence Wright (escriptor del llibre homònim i guanyador del Pulitzer), Dan Futterman (showrunner i guionista amb nominat als Oscars) i Alex Gibney (documentalista rere grans sèrits com Going Clear o Dirty Money) expliquen les discòrdies interinstitucionals i les advertències ignorades que van haver-hi pre 9/11.

Els diàlegs de la sèrie són una mica densos i el desenllaç de la història és públic i nototri. Tot i així s'aconsegueix crear un efecte que t'atrapa sobretot gràcies a les bones actuacions del seus protagonistes.


Es va criticar molt el doblatge al català de Altsasu i a mi m'agadaria saber perquè ningú m'havia parlat d'aquest doblatge. Horrorós! No hi ha ni un llavi que quadri mitjanament bé, els personatges fan uns accents que no sé que coi intenten dir-nos però només fan que el màxim directiu de l'Agència Central d'Intel·ligència dels Estats Units faci riure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada