diumenge, 5 de desembre del 2021

SEINFELD 3x12

L'1 d'Octubre es va afegir al catàleg de Netflix totes les temporades de Seinfeld, una sèrie de la qual n'havia sentit molt a parlar però mai havia tingut l'ocasió de mirar. Poc a poc em vaig posant al dia i deixaré per aquí el blog les reviews dels capítols que més m'agradin.



ATENCIÓ! AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST EL CAPÍTOL "THE RED DOT" DE SEINFELD COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

Aquest capítol es tracta d'una Oda al personatge de Jason Alexander. És en George en la seva màxima esplendor. A la tercera temporada de Seinfeld es troba l'únic capítol de la comèdia on no apareix en George (3x03 The Pen). Després que l'actor amenacés a Larry amb deixar la sèrie si això es repetia van fer un capítol per a que es lluís.

La premissa és senzilla. L'Elaine ha aconseguit una feina per a en George i aquest li compra un jersei de cashmere per agrair-li. La "trampa" està en que el jersei té un petit puntet vermell i és per això que la peça està notablement rebaixada. En Kramer s'adona i li fa saber.

Al llarg del capítol veiem com intenta encolomar-li el jersei a algú fent veure que s'ha deixat el sou en un regal per ella. Primer l'Elaine i després a la dona de la neteja amb la que s'ha enrotllat.


En aquest capítol es pot veure l'egoisme i la manca d'empatia dels protagonistes i el garrepa que pot arribar a ser en George. Un punt de no retorn en el creixement d'aquest personatge. Com a curiositat en Jason Alexander ha explicat alguna vegada que a l'inici de la sèrie en George imitava una mica en Woody Allen, fins que es va adonar que el que havia de fer era imitar el mateix Larry David (co-creador i guionista de Seinfeld).

Un altre actor que destaca en aquest capítol és Michael Richards (Kramer) que demostra la seva virtut còmica més enllà del slapstick físic al que ens té acostumats i pel que més es recorda el seu personatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada