diumenge, 3 d’octubre del 2021

SEINFELD I EL SEU PRINCIPI

Netflix ha incorporat al seu catàleg una de les millors comèdies de tots els temps. Això no ho dic jo, que fins a dia d'avui encara no havia vist cap capítol d'aquesta, sinó crítics i periodistes que han estat anys seleccionant quines són les sèries de culte. 

Es tracta de Seinfeld, la sitcom protagonitzada per Jerry Seinfeld, cocreada amb en Larry David (Curb your enthusiasm), i amb en Jason Alexander (The Marvelous Mrs Maisel) i Julia Louis-Dreyfus (Veep). Només amb els genis que han sortit d'aquí ja podem preveure que la cosa promet.



ATENCIÓ! AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST EL PRIMER CAPÍTOL DE SEINFELD COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

L'humor de Jerry Seinfeld és molt quotidià. Sortir de festa, els botons de la camisa, si el cafè és descafeïnat. Tothom pot sentir-se proper el tipus d'acudits que fan. La comèdia observacional és el punt fort del nostre protagonista. I tot i que aquí l'acostumem a relacionar amb el Club de la comedia i espectacles una mica mancats, veiem que si està ben trobada pot ser molt bona.


La idea original darrere d'aquest èxit era fer una sèrie sobre "gent parlant". La NBC volia que l'humorista neoiorquí d'origen jueu que s'havia fet mig famoset entre els clubs de la ciutat els hi gravés uns noranta minuts d'un especial de comèdia, enlloc d'això els hi va portar un guió de mitja hora sobre dos tipus parlant. 

Una altra marca de la casa són els monòlegs. Al llarg del capítol es combinen amb les històries que passen al protagonista al dia a dia. Així cada 22 minuts ens en reserven un parell o tres per a que veiem un tast de show de stand up.


Tot apuntava a que em trobaria amb una gran sèrie i així ha estat. Espero amb candeletes l'aparició de Julia Louis-Dreyfus. I evidentment que em cruspiré les 9 temporades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada