diumenge, 27 de novembre del 2016

GILMORE GIRLS: SUMMER

Estem a la meitat. La temporada especial Gilmore Girls: A Year in the life comptava amb quatre mini-movies i ja n'he comentat dues. L'últim capítol va acabar amb la Rory dient: Torno a casa. Així que aquesta tercera entrega pinta molt bé amb mare i filla vivint sota el mateix sostre de nou. Ha arribat el torn de comentar Summer.


ATENCIÓ AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST EL CAPÍTOL SUMMER DE GILMORE GIRLS COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

És estiu a Stars Hollow i obrim el capítol a la piscina municipal. Les dues amigues estan prenent el sol mentre critiquen a tot i tothom que hi ha al seu entorn, ambdues coincideixen en la inconveniència d'anar mig despullats i veure les panxes de la gent, l'aigua amb pixums i clor, i més coses que tampoc calia comentar... Tothom dóna la benvinguda a la Rory i ella no para d'emfatitzar en que NO ha tornat.


A casa les Gilmore hi ha visita. L'April, la filla del Luke, ara té 22 anys, està graduada al MIT, i és tant molesta com la recordàvem. M'alegra que Vanessa Marano tingui una tan bona actuació ja que a Switched at Birth em sembla que li ha tocat un personatge pèssim i avorrit.

La Rory segueix una mica perduda. No té feina, la promesa francesa d'en Logan s'ha mudat definitivament amb ell i la Babette vol que s'uneixi al club dels 30 i tants (de la qual és membre Bailey De Young de Bunheads).

A reunió del poble en Taylor té bones i males noticies. L'alcalde informa que hi haurà un musical de Stars Hollow i que després de 89 anys la Gazeta de Stars Hollow tanca. Les notícies afecten a les Gilmore, la Lorelai decideix fer-se voluntària per assessorar al musical i la Rory agafa les rendes del diari local.


En Michel i la Lorelai van a prendre un beure al bar secret de Stars Hollow. Un moment molt trist quan el recepcionista li explica a la seva cap el que ja es temia, el Drangonfly se li ha quedat petit i necessita més, després de tants anys ha decidit abandonar l'hotel. També veiem com per ironies del destí, ara que la Emily té una criada fixe, la Lorelai ha heretat la incapacitat de contractar a una cuinera substituta de sa mare i acomiada a tothom qui entra a la cuina de la Sookie, fins al punt que en Luke ha d'ocupar temporalment aquesta posició.

La primera edició de la Gazeta de Stars Hollow sota la direcció de la Rory surt sense poema a l'entrada i ha de ser ella mateixa la que reparteixi els diaris per tot el poble.

Hora del musical. Veiem a la Sutton Foster, escoltem a Abba i la cara d'avorrida de la Lauren Graham és espectacular. Ara bé, aquesta part ha estat la més criticada d'aquest revival, i no m'estranya... Després de veure-ho tens ganes de preguntar-li als Palladino que carai tenen al cap. El retorn és breu, només 90 minuts per capítol són molt poc, i va i decideixen ocupar 10 minuts d'aquest valuós temps a torturar l'espectador. Ha fet gràcia? Sí. Podria haver fet la mateixa gràcia durant la meitat? També.


I el segon pretendent apareix! En Jess torna al poble i m'alegro. El seu personatge sempre està allà quan la Rory necessita avançar en la vida i la Rory NECESSITA avançar ara mateix, esperem que en aquest aspecte no hagi canviat. Els dos conversen i veiem com han mantingut la amistat després de tants anys, en Jess segueix a la editorial i no té parella, i la Rory recorda que ha de tallar amb el Paul i el posa al dia de la seva trista situació laboral. I .... BOOM! En Jess ho torna a fer, el Sr. Mariano li suggereix a la Rory que escrigui un llibre sobre ella i la Lorelai. Siguis #TeamJess o no, s'ha de reconèixer que el seu personatge és necessari en la sèrie.

En Richard torna a agafar el protagonisme. Les Gilmore al complet van a visitar al patriarca al cementiri amb l'excusa de veure la nova làpida. L'Emily està refent la seva vida amb en Jack, un amic. La Rory explica amb il·lusió el seu nou projecte a la seva mare i a la Lorelai no li prova gaire bé.


Un cop a Stars Hollow la Lorelai explota, li preocupa el futur del Dragonfly Inn sense el Michel ni la Sookie, no vol acceptar que la seva mare surti amb una altra persona, el llibre de la Rory ha fet que s'enfadessin i la gota que vessa el got és assabentar-se que en Luke ha estat mirant locals per expandir el negoci. Així que quan arriba al cafè descarrega tot contra en Luke i tenen una discussió important.

La Rory va a casa la Lane i es dona compte que cada vegada que necessita ajuda acaba trucant a en Logan. Amb paraules molt dures li diu: S'ha acabat, estem trencant. Excepte que no podem trencar ja que no som res.

I per acabar el capítol la Lorelai té una revelació. Després d'assistir a l'assaig d'una cançó nova pel musical amb la que es sent reflectida arriba a casa i li diu a en Luke: Me'n vaig, i pot ser que estigui fora un temps, li explica que vol fer Wild (Alma salvaje), el llibre de Cheryl Strayed. En Luke no s'ho pot creure i siguem sincers, nosaltres tampoc. Quan ell li pregunta el perquè ella contesta: És ara o mai.


Aquest capítol ha començat molt bé, ha tingut una baixada durant el musical, però crec que ha acabat a dalt de tot després de recordar al Edward Herrman i mostrar d'una forma molt nítida com afronten els problemes les tres Gilmore. En general li poso bona nota i he de reconèixer que les ganes per veure l'últim capítol estan creixent si es que és possible tenir-ne més.

Recordeu que estic penjant una review per dia ja que la Amy Sherman-Palladino ho volia així. La creadora de les Gilmore Girls va dir en vàries entrevistes que havia de passar un cert temps entre un capítol i el següent per tal de gaudir del revival. Ens veiem demà amb la review de l'últim capítol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada