dimecres, 28 de juny del 2017

13 REASONS WHY 1x03

La setmana passada per problemes tècnics no hi va haver review, però avui seguim amb 13 Reasons why i una mica més tard d'ho habitual aquí la teniu la meva opinió del tercer capítol.


ATENCIÓ AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST EL CAPÍTOL TAPE 2, SIDE A DE 13 REASONS WHY COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

La tercera cinta comença explicant un concepte de la teoria del caos. Et sona l'efecte papallona, oi? Si una papallona bat les ales en el moment i el lloc exactes pot causar un huracà a milers de quilòmetres. És la teoria del caos. Però la teoria del caos no tracta sobre el caos, sinó sobre com un petit canvi en alguna cosa gran pot influir en tot. La teoria del caos sembla molt dramàtica però no ho és, pregunta-li a qualsevol matemàtic, o millor encara, pregunta-li a algú que hagi viscut un huracà.

Mentrestant surt la Jess preocupada buscant en Justin per tot arreu i descobrim com aquell que ho va començar tot té altres problemes a part dels que coneixem. La seva mare està beguda i sortint amb un drogat, així que ha hagut de demanar "refugi" a en Bryce.



Però tornem al efecte papallona perquè Alex Standall tu vas causar l'huracà i aquesta és la teva cinta. Després d'enfadar-se amb la Jessica perquè no volia tenir sexe, el jove decideix venjar-se i fer una llista amb els millors llavis, pits, culs, cames de la classe. Per contrastar posa al costat els pitjors de cada categoria. En la posició del millor cul trobem a la nostra protagonista que a diferencia d'altres companyes seves que creuen que aparèixer en aquell paper és tota una floreta, la Hannah s'ho pren molt malament i poc a poc veu com la gent la observa molt més quan va pels passadissos, al aixecar-se de la cadira a classe... I el pitjor cul de la classe? Doncs la noia que li ha dit que no, la Jessica, la seva ex.

Aquesta sèrie és molt bona perquè et fa analitzar el passat i recordar les teves vivències en el institut. En aquest cas he de dir que probablement no em quedi amb l'ensenyança que la Hannah intenta donar. En tots els instituts s'han fet llistes d'aquestes i probablement se'n seguiran fent agradi o no als companys, però a diferència del que diu el capítol que ho intenta posar en contra del sexe femení, en aquestes llistes apareixien noies i nois. I sí, és cert que no tothom s'ho pren de la mateixa manera, hi ha qui li molesta que el seu nom surti allà i hi ha qui es sent afalagat, i hi ha qui directament passa olímpicament del que diguin els altres. Crec que en aquest cas la Hannah no té raó, ella creu que aquesta llista  li causarà uns problemes que personalment diria que tenen altres orígens.


Però tornem a la sèrie, quan la papallona i l'huracà topen. La Hannah decideix anar a comprar xocolatines al supermercat després d'un mal dia a l'institut i allà es troba amb en Bryce que sota el que sembla un gest amable li paga la barreta de cacau. Quan estan a punt de sortir de la botiga el noi li agafa el cul, i la noia mig en estat de shock li pregunta si acaba de fer el que ella creu. En Bryce "s'exculpa" dient que estava molt a mà i menciona les tafaneries que corren per l'institut i La llista. La jove surt molt afectada del comerç i suma un culpable més per a les seves cintes, curiosament aquest no és el que l'ha agredit, sinó el que simplement va escriure el seu nom sense intenció a molestar-la, el qui li va posar una diana al cul.

Aquí ve el meu anàlisis: No podem dir que l'acció del Bryce sigui la conseqüència que l'Alex escrigués el que va escriure, al igual que el jugador de bàsquet també van llegir el seu nom molts de la resta dels seus companys i no van reaccionar així ni de cap altra manera. El que passa al supermercat és culpa única i exclusivament del depravat del Bryce que actua com si fos un jove pervertit i ha mencionat la llista però podria haver mencionat qualsevol altre cosa.



Per acabar m'agradaria comentar altres escenes que poder no tenen res a veure amb la història de l'Alex però que poc a poc van construint la vida de la Hannah. En aquest capítol hem vist la primera cita o intent d'aquesta entre el Clay i la Hannah i la veritat és que cada dia costa més de creure que ell apareixerà en alguna cinta. El seu afecte per la noia es nota quan de nou tornen a insistir en com pot ser que vagi tant lent escoltant les gravacions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada