dimecres, 12 de juliol del 2017

13 REASONS WHY 1x05

Qui ho diria! Ja portem un mes i seguim aquí cada dimecres amb una nova review. Aquesta setmana toca parlar sobre el cinquè capítol de 13 Reasons Why.



ATENCIÓ AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST EL CAPÍTOL TAPE 3, SIDE A DE 13 REASONS WHY COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

Els nois són uns cretins. Alguns ho són sempre, altres ho són només a vegades. És la seva naturalesa. Bé, potser no tots els nois. 
En general són uns cretins, però les noies podem ser malvades. 



Així comença una cinta que curiosament va dedicada a una noia. Courtney Crimsen aquest és el teu capítol. En l'episodi anterior et vas aconseguir "salvar", però aquesta vegada sembla que no t'escaparàs.

Tant en el passat com en el present veiem quines són les conseqüències del que va passar en l'últim capítol. Per una banda veiem com la resta dels joves que apareixen a les cintes a poc a poc es van conxorxant en contra d'en Clay. Ara per fi han vist que en Jensen està disposat a "lluitar" contra les injustícies i a treure a la llum algunes de les coses que apareixen a les cintes.

Per una altra banda, en el passat, veiem com la Courtney intenta evitar com sigui que la relacionin amb la Hannah i que algú pugui creure que era ella la de la fotografia que ha corregut per tot l'institut.




Com tota sèrie juvenil americana tard o d'hora havia de tocar un capítol dedicat a un ball d'institut que és celebra en el pavelló després de posar diverses garlandes, llums i un decorat temàtic. En aquest cas es tracta del ball d'hivern, una festa que portarà de cap tant a en Clay com a la Hannah. A ell perquè ha perdut una aposta i ara hi haurà d'anar en contra la seva voluntat. A ella perquè tot l'institut espera que la "noia amb el millor cul" tingui una cita, però no s'ha donat el cas. Entre pitos i flautes acaben anat tots dos a la festa i saltant, ballant o el que sigui junts. 

Però aquest ball apareix en les cintes per les coses dolentes que passen. La Courtney veu que a pesar dels seus esforços per a que no la reconeguin en la foto els seus companys han descobert qui són les dues noies. Així doncs, decideix començar a escampar badomies sobre la Hannah que donen més corda a la mala reputació que li estant creant.

Moment de fer la reflexió. Sembla que a la Hannah a poc a poc se li vagin acabant els companys. Persona amb la que comença a fer amistat, persona que la defrauda i li fa mal d'alguna manera. De moment l'únic que s'ha salvat és en Clay i a mesura que avança la temporada no podem evitar anar amb l'ai al cor pensant en que és el que ell va dir. De debò aquest bon nano ha fet alguna cosa que l'ha dolgut?


I per acabar el capítol veiem con en Justin, l'Alex i companyia decideixen acollonir a en Clay. No sé si el fet que el posin a 150km/h aconseguirà que el jove calli, o el fet que el comencin a "atacar" a ell serà un incentiu per a seguir denunciant les coses dolentes que passen entre les parets del centre.

Però el què més m'ha sorprès és el cliffhanger. La mare d'en Clay serà l'advocada de l'institut, un judici que passarà a la repercussió mediàtica i en el que haurà de demostrar que a la Hannah no li va passar res i mai ningú la va agredir.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada