dimecres, 23 d’agost del 2017

13 REASONS WHY 1x10

Després d'una setmana de vacances torno amb una nova review de 13 reasons why. Si heu llegit el llibre de Jay Asher haureu notat que l'ordre dels capítols s'ha alterat i per tant ara la sèrie ens sorprèn més que mai.


ATENCIÓ AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST EL CAPÍTOL TAPE 5, SIDE A DE 13 REASONS WHY COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

He de començar dient que escriure la review d'aquest capítol no ha estat gens senzill. Els temes que es tracten en aquesta sèrie cada vegada es van tornant més obscurs i així com en l'episodi anterior parlàvem d'una violació avui toca parlar d'una mort.

Com gairebé tot el que passa a 13 Reasons Why no queda molt clar qui és el culpable perquè hi ha molts factors que influeixen el l'accident de trànsit que va dur a perdre la vida d'en Jeff, però la Hannah apunta a dos. 
El primer és ella mateixa. Com feia en el capítol anterior ens descriu amb molt dolor el sentiment de culpabilitat que porta a sobre i com li afecta.


La segona culpable d'aquesta mort segons la Hannah és la Sheri, la protagonista d'aquesta cinta. La jove va xocar contra un senyal de Stop i per evitar problemes va fugir sense avisar a emergències sobre l'accident. En aquella mateixa cruïlla minuts més tard tindria un accident més greu en Jeff que el duria a perdre la vida.

Tot i que ni la Hannah ni en Clay ho veuen, la Sheri també és sent molt culpable pel que va passar i per com va reaccionar. De la seva manera intenta reparar els danys ajudant a la parella de vells que van resultar ferits en l'accident, però sempre té present que hi ha una part de la història que mai podrà canviar. 


Com  ja he dit abans, hi ha molts factors que afecten en aquest incident. La sèrie també tracta el tema de conduir sota la influència de l'alcohol i de com reacciona l'institut després d'aquesta mort. La veritat és que jo al igual que molts de vosaltres no m'havia fixat que el personatge d'en Jeff no apareixia en les escenes ambientades en el present i la mort d'aquest adolescent aconsegueix afectar a l'espectador. 

Aquesta història també està relacionada amb en Clay. Tal i com explica als seus pares, ell va ser el primer en trobar el cadàver del seu amic i va reaccionar molt malament a la mort. Va contestar malament a la Hannah, va guardar-se tot l'odi que sentia per haver conduit begut.


Al final del capítol és desfoga amb en Tony i és en aquest moment que ens assabentem que la propera és la seva cinta. I pel meu cap ha passat el mateix que pel del Clay: "Dèu Tony! Mort i violació i què coi ve ara? Què coi li vaig fer a la Hannah que sigui pitjor que això?".

El major cliffhanger ve quan en Tony li diu que ell va matar a la Hannah Baker.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada