dimecres, 30 d’agost del 2017

13 REASONS WHY 1x11

Tal i com havia advertit la setmana passada avui toca comentar el Gran capítol, l'onzena cinta de 13 Reasons Why, la raó per la qual molts hem estat aguantant els últims episodis.


ATENCIÓ AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST EL CAPÍTOL TAPE 6, SIDE A DE 13 REASONS WHY COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

"Us he explicat dos de les pitjors decisions que he pres i el dany que van provocar, i la gent que va sortir perjudicar. Però encara queda una cosa més, una altra mala decisió i aquesta només va ser culpa meva. No, no va ser la decisió d'anar a la festa, no podia haver-ho previst. Però també va passar aquella nit, una nit fatídica. Recordeu el que he comentat que hem guardava, doncs és això i té a veure amb tu Clay"

Recapitulem. En el novè capítol la Hannah va començar a parlar sobre aquesta festa d'inici de curs i ens va dir que en una sola nit hi havia tres històries a explicar. La primera la d'en Bryce i la Jess, la segona la de la Sheri i en Jeff i pel que es pot veure la última és la d'en Clay i la Hannah. Una violació, una mort, i què serà ho següent? Perquè està en Clay en aquestes cintes?

Durant el capítol podem veure com tant en Clay com la Hannah aparenten estar tranquils, però tots dos són un sac de nervis. De nou és en Jeff el qui anima al protagonista a entaular conversa amb la noia.


A l'actualitat en Clay no sap si escoltar o no la cinta, el nus a l'estómac no el deixa pensar, i en Tony l'ajuda dient que es prengui un descans. A la cafeteria ens adonem que la Hannah no és la única noia de l'institut que té problemes en la seva vida, la càmera ens ensenya totes les cicatrius d'haver-se auto-lesionat que té la Skye als canells. 

Però tornem a la festa, a la nit en que la nostra parella preferida per fi es van donar un petó, és més, van arribar més enllà, però de sobte la Hannah s'espanta i demana a en Clay que pari i se'n vagi. Li ha vingut a la memòria totes les coses dolentes que li han fet els nois al llarg del curs, i tot i que una part d'ella sap que en Jensen és diferent, l'altra part és la que parla i escridassa al jove. Ell, obedient, marxa de l'habitació i deixa a la Hannah plorant sola, aquí el tretzè motiu.

"Clay, casc, el teu nom no pertany a aquesta llista, però hi ha de ser-hi si vull explicar la meva història. Per a poder explicar perquè vaig fer el que vaig fer. Perquè no ets com altres nois, ets diferent, ets bo, amable i decent, i no mereixia estar amb algú com tu. No t'hauria merescut. T'hauria destrossat. El problema no erets tu, sinó jo, i tot el que m'ha passat."


No esperava aquesta cinta i no esperava aquest motiu. Des del primer capítol creia que en Clay seria la última cinta i que hi seria en representació de la majoria silenciosa, aquest grup nombrós de gent que va veure el que li passava a la Hannah i mai va actuar. Aquell grup de gent que els mitjans de comunicació i els professors sempre senyalen quan hi ha un cas de suïcidi als nostres instituts. Així que per una banda m'alegro que en Clay estigui a la llista per un motiu ben diferent al que creia, però per una altra banda no entenc el motiu pel que està. El pobre noi va fer exactament el que li van dir, s'ha comportat com un sant durant tota la sèrie i el simple fet de pertànyer a aquesta llista li acaba de arruïnar la seva vida. Perquè una persona que se'l estima li faria passar per un dolor tant gran?

I pel final del capítol les coses clares: La Hannah potser tenia un punt de vista diferent en moltes de les històries i probablement si hagués tingut tota la informació no hauria reaccionat igual, però també cal dir que MAI va mentir. Aquest interrogant que porten traient de forma recurrent al llarg de la temporada s'acaba quan en Justin després de tant temps amagant-ho confirma que en Bryce va violar a la Jessica. Molt bon cliffhanger de cara als dos últims capítols. Com reaccionaran tots els altres i en especial la Jess?
I per acabar d'afegir-hi intriga la mare de la Hannah ha trobat l'esbós que la noia va fer abans de gravar les cintes. Tots els noms que apareixen en el tros de paper hauran de declarar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada