dimecres, 9 de maig del 2018

THE BIG BANG THEORY 11x22

A principis d'aquesta temporada de The Big Bang Theory vam veure com es tractava un tema bastant delicat en el món de la física i d'altres ciències: l'eficiència i utilitat de la investigació. Aquell capítol va dur molta cua i va fer que una sèrie dedicada a tot tipus de públic i que utilitza un humor molt light tingués un grupet de científics ofesos i empreses empipades.

Ara, per acabar la temporada, han volgut tocar de nou un tema que fins ara no s'havia fet gaires bromes: el finançament de les facultats de recerca i com es distribueixen aquests diners.


ATENCIÓ AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST EL CAPÍTOL 'THE MONETARY INSUFFICIENCY' DE THE BIG BANG THEORY COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

El capítol comença amb en Sheldon queixant-se del poc finançament que el seu departament rep i com la universitat es gasta els diners que té en coses sense sentit. En Howard el contradiu amb un argument que es podria escoltar tranquil·lament en qualsevol barra de bar, i comenta que els de física teòrica només necessiten una oficina i una pissarra, per a què volen tants quartos? 

Una vegada obert el meló en Leonard comenta que les seves teories són tant abstractes que pràcticament no es pot dissenyar un experiment per a demostrar-les i en Raj afegeix que un dels experiments que s'ha pensat per a corroborar la teoria de cordes és crear un "petit" forat negre que podria destrossar la Terra. Clar que com aclara en Sheldon "aniríem tots a la tomba sabent que tenia raó".


Ja sabiem que a en Sheldon li agrada apuntar alt, de fet molt a sovint escoltem com es "flipa" ell sol parlant del Nobel que li donaran algun dia, i en aquest episodi tornem a comprovar que el físic no li falta autoestima. Al arribar a casa li demana un consell de moda a la Penny per a causar bona impressió i que li donin el finançament que necessita. Quan diu que la quantitat puja fins als 500 milions de dòlars la de Nebraska aposta per un outfit sense sostens.

El segon consell que li dóna pot ser una mica més útil, i és que demani el finançament per parts. Primer 20 milions, després 50 milions, a continuació el doble, etc. Clar que la seva sinceritat arruïna el pla. Així que haurà d'esperar a que la ciència avanci o que la tecnologia s'abarateixi.


Decidit a obtenir el finançament el científic busca altres vies. Primer opta per oferir serveis com fer-te un horari per quan has d'anar al lavabo pel mòdic preu de 50.000$. Pel que sigui no té èxit i passa al plà B: vendre la seva col·lecció de còmics. Incapaç de veure com en Stuard obre una de les seves peces més preuades, passa a la tercera opció que és estafar als seus amics. Finalment només li queda anar a Las Vegas i utilitzar els seus coneixements de matemàtiques i probabilitat per a fer-se ric.

Parlant de probabilitat, probablement hauria d'aprendre a actuar i dissimular una mica abans d'assaltar un casino, i si et cacen explicar la teva intenció tampoc ajuda.


Al final s'ha optat per tirar per la vessant còmica i deixar una mica enrrere la política. Tot i així veig que últimament hi ha un canvi en els temes que es tracten a la sitcom, pot ser que sigui perquè els guionistes veuen que la sèrie està arribant a la seva fi (ja fa diversos mesos que es diu que la següent temporada serà l'última), o potser és perquè la presidència de Donald Trump està fent que la política sigui omnipresent als Estats Units, de fet m'és igual el motiu però m'agrada aquesta nova etapa de The Big Bang Theory.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada