dimarts, 3 de desembre del 2013

EL CHARLIE EPPS DE LA REALITAT

Recordeu Charlie Eppes, si si, aquell matemàtic que ajudava al seu germà Don Eppes que era agent del FBI. Després de posar milers de números a les seves pissarres era capaç de predir on era el delinqüent o a quina casa era més provable que actuessin els lladres. 


La veritat és que quan miràvem la sèrie Numb3rs tot això semblava una mica surrealista. Amb matemàtiques podem predir el comportament humà i resoldre casos policials? 

Però recordeu, la realitat sempre supera a la ficció. Mitjançant l'estadística i la probabilitat la policia de Los Angeles ha dissenyat un programa que s'actualitza constantment amb noves dades de crims, robatoris, tirotejos... I a partir d'aquesta informació calcula i indica en quin carrer exactament és més possible que es cometi el proper assassinat, tràfic de droga o una simple baralla.

Això significa que aquest programa és un Charlie Eppes millorat, ara ni tan sols cal una persona davant estrenyent-se el coco per aconseguir un resultat, amb un simple ordinador connectat a tots els cotxes patrulla n'hi ha suficient.


Aquí us deixo amb un programa que es va emetre a la BBC on es parla al respecte. Durant els primers minuts ens parlen de com funciona aquest programa, les seves avantatges i la reacció dels policies:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada