dimarts, 2 de novembre del 2021

SEINFELD 2x09

Fa un mes es va afegir al catàleg de Netflix totes les temporades i poc a poc les vaig mirant totes. De moment estic per la segona i avui us vull parlar del novè capítol d'aquesta.


ATENCIÓ! AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST EL CAPÍTOL "THE DEAL" DE SEINFELD COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

La premissa d'aquest episodi és senzilla. En Jerry i l'Elaine decideixen tornar a mantenir relacions sexuals, però estableixen una sèrie de normes per tal de no involucrar-se com a parella. Aquesta trama respon a certes pressions que estaven rebent per part de la NBC. La sèrie no estava passant pel seu millor moment, el quart capítol de la segona temporada va treure tant males audiències que la cadena va decidir dóna'ls-hi dos mesos de descans. Quan es va emetre "The deal" feia poc que havien tornat a la graella i encara hi havia en joc la continuïtat de la sèrie. La NBC insistia en que necessitaven que en Jerry i la Elaine tornessin a ser parella i en Larry David va decidir donar a la cadena el que demanaven.


El capítol en qüestió està considerat un dels millors ja que profunditza en la relació entre Jerry i Elaine. A la cadena li preocupava que la conversa inicial amb la que s'obre el capítol era freda i físicament molt distant. El diàleg dura ni més ni menys que 7 minuts. 7 minuts seguits en una sitcom, en capítols de 20 minuts, en un estil que es necessita tot picadet i ràpid és algo insòlit. I en canvi , encaixa perfectament. Larry David va insistir en que havia de ser així.


Com diu el títol del capítol, l'Elaine i en Jerry fan un pacte. Seguiran sent amics i tindran relacions sexuals amb tres normes:

1. Res de trucades el dia després

2. Quedar-se a dormir serà opcional

3. Res de petó de comiat

Però com es veu a venir, la cosa sortirà malament. En Seinfeld li ha de comprar un regal d'aniversari a ella, cosa que ho complicarà tot. Després de descartar les joies, una banqueta, una caixa de música entre altres idees que li sorgeixen, decideix embolicar-li un feix de bitllets.

Amb aquest capítol Larry David aconsegueix la seva primera nominació a l'Emmy per millor guió. Més enllà de la escena del principi té moments estel·lars com el "dame detalles!" d'en Geroge o el regal perfecte d'en Kramer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada