diumenge, 6 de febrer del 2022

SEINFELD 5x14

Totes les reviews de Seinfeld les començo donant explicacions sobre perquè l'escric. Avui trencarem la tendència i anirem una mica al gra, si en voleu saber més llegiu la resta. 

Ha arribat el moment de parlar del millor capítol de la cinquena temporada de la mítica comèdia creada per Larry David i Jerry Seinfeld.


ATENCIÓ! AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST EL CAPÍTOL "THE MARINE BIOLOGIST" DE SEINFELD COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

El capítol de The Marine Biologist és el clar exemple de que la sèrie Seinfeld no és "The show about nothing" amb dos amics parlant sense trellat. Ans al contrari, es tracta d'una obra molt treballada amb una preparació narrativa, un suspens èpic i un final delirant. Un lloc on sempre podem tornar per a morir-nos de riure.

En Jerry es troba amb una antiga companya de la universitat que li pregunta per la seva vida i la d'en George. Sabent que aquesta havia estat un crush del seu amic i no el vol deixar malament, decideix mentir i explicar-li que ara és un biòleg marí. Intrigada, la noia li acaba demanant el número de telèfon d'en Constanza.

En George s'enfada amb en Jerry perquè creu que no pot fer veure que és un biòleg marí de manera convincent. Aquí ve un dels millors moments de la sèrie quan li pregunta Perquè no em feies passar per arquitecte? Sabies que sempre he volgut fer-me passar per arquitecte.

Mentre els dos discuteixen en Kramer torna emprenyat de jugar a golf a la platja. En George, en canvi, decideix seguir endavant amb la farsa i anar a la cita romàntica per la platja amb la noia. Allà es trobaran amb un grup de persones que han albirat una balena i necessiten un biòleg marí per a salvar-la. Per acabar el capítol tenim un monòleg d'en George explicant la seva gesta que converteix aquest capítol bàsicament en la catedral de la sitcom.

El monòleg culminant de la balena d'en George no estava al guió original de Ron Hauge i Charlie Rubin. En Jerry Seinfeld i el Larry David van canviar el text i el van reescriure en un esclat d'inspiració instants abans de rodar el capítol. Com que el text es va escriure a última hora, no hi va haver temps per assajar-lo. Malgrat això, Jason Alexander se'l va aprendre en un tres i no res i el va interpretar magistralment. En l'última escena podem veure com en Jerry el mira atentament com la mare que mira al seu fill en una funció de Nadal resant per a que digui molt bé les seves frases. La interpretació de l'actor va ser tant bona a la primera presa que no es va rodar cap més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada