dimecres, 24 de maig del 2017

PRIOSN BREAK 5x08

Això s'acaba i espero de tot cor que acabi bé. La setmana passada vam veure el que sota el meu punt de vista és el millor capítol del que portem del retorn i ara toca comentar Progeny, el penúltim capítol de la cinquena temporada de Prison Break.


ATENCIÓ! AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST EL CAPÍTOL PROGENY DE PRISON BREAK COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

El capítol d'ahir al vespre va tractar de pares i fills, però primer de tot comencem pel principi. En Michael, Lincoln, Whip i Sucre són rescatats per un vaixell pesquer i acaben arribant a Marsella. Un cop allà en Michael descobreix que la Sara està en problemes i han d'arribar als Estats Units ho més aviat possible.

A casa seva en Mike està dibuixant i descobrim que és un geni al igual que el seu pare. El nen té una ment privilegiada i és capaç d'amagar mapes dins dels seus dibuixos i li explica el seu "secret" a en Jacob.

Mai està de més recordar que el temps ha passat per a tots els nostres protagonistes. En els nous capítols només ens haviem preocupat pel passat d'en Michael i ara ha arribat l'hora de saber que ha fet en Linc durant els últims set anys. El germà va tancar la botiga de Panamà després de tallar amb la novia i va acabar al carrer tornant a fer "feinetes" de les seves i treballant per Luca Abruzzi, el fill de John Abruzzi. Ja havia avisat que aquest capítol anava de pares i fills i aquí tenim la primera parella, una mica gratuïta però és una forma com qualsevol altre de fer l'ullet a les temporades anteriors. Serà en Luca el qui ajudi als quatre a escapar d'Europa i trepitjar Amèrica de nou.


A l'altra banda de l'oceà en Poseidon va de víctima davant dels seus agents i explica que en Michael el vol matar perquè li va robar la seva família. La parella d'assassins no semblen acabats de convèncer però tot i així segueixen treballant pel malvat.

El grup es separa: en Whip va cap a Chicago, en Sucre agafa un avió comercial cap a Nova York per a despistar a en A&W i Van Gogh, i finalment els germans agafen un avió privat cap a un altre aeroport de Nova York on els espera el mafiós. Amb l'ajuda d'en C-Note i la Sheba aconsegueixen estafar a en Luca i marxar tant panxos per la porta. I aquí acaba la seva missió, el ex-marine ja no és útil i la Sheba després de donar un cop de mà despistant a en Jacob també s'acomiadarà, però no sense abans tenir el seu moment romàntic amb en Linc.

En Michael arriba a casa la Sara en busca de la seva família i el primer que troba és tots els missatges que li havia enviat en forma d'origami amagats a la claveguera. Al cap i a la fi si que es va intentar saltar la norma de no contactar amb la seva família i la va incomplir en repetides ocasions.


Per primera vagada en tota la història de la sèrie veiem un Michael cometent un error greu, el protagonista troba un dibuix del seu fill que conté un mapa amagat i cegat per l'amor decideix anar cap a la creu a rescatar-lo. 

Torn per la segona parella. Recordeu en Whip que estava per Chicago? Doncs ha localitzat el punt que en Michael li havia dit i curiosament troba un pot de sang, i un cop baixa de la llanxa l'està esperant en T-Bag que és (Oh! wait) el seu PARE! D'acord, això no ho podríem haver previst ni en un milió d'anys. No sé si això aportarà res nou a la història o quedarà penjat com una simple anècdota, però ha estat un gir de guió que de ben segur que ningú esperava.


I pel final ens deixen el major dels cliffhangers, al llarg de la temporada ja ens han anat advertint que aquesta qualitat no l'havien perdut i com no podia ser d'altre manera en aquest penúltim capítol no han defraudat. La tercera parella pare-fill és probablement la més evident, en Michael segueix el mapa que li ha deixat en Mike al cotxe i juntament amb en Lincoln arriben a la casa del llac. En Lincoln fa guàrdia a la porta de casa mentre en Michael intenta entrar, però els "amics" del Abruzzi el troben i disparen, ja tenim un germà ferit. A l'interior de la llar el petit de la família sembla reconèixer al seu pare, però la sorpresa ens la emportem quan explica que ell no ha dibuixat cap mapa: Hem de còrrer! Però ja és massa tard, una taca de sang apareix al vidre. El segon germà ferit?


És veritat, aquest no és dels millors finals de capítol que ens ha donat la sèrie, ni tan sols és dels millors finals de capítols d'aquesta temporada ja que és més que evident que ni en Michael ni en Lincoln moriran, però tot i així hem de reconèixer que la sèrie està remuntant. I potser alguns pensareu "Aaaaa Ahora es tarde", però més val tard que mai. Tot i així deixem enrrere un gran capítol que és mereix un excel·lent de nota, un episodi que ens deixa amb unes quantes preguntes a resoldre sobre en Whip, en T-Bag (que de nou he de dir que obra mestra de Robert Knepper) i sobre on coi està la Sara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada