dimecres, 6 de setembre del 2017

13 REASONS WHY 1x12

Avui toca comentar un capítol complicat i si seguiu llegint sabreu el perquè. La dotzena cinta és el gir inesperat que ningú sospitava.


ATENCIÓ AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST EL CAPÍTOL TAPE 6, SIDE B DE 13 REASONS WHY COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

A diferència d'altres capítols aquesta vegada tardem molt en escoltar la veu de la Hannah. Tots els nois i noies que apareixen a les cintes poc a poc van rebent la citació per a declarar en el judici.

Un dels motius pel qual prefereixo la sèrie al llibre homòleg és perquè a la novel·la de Jay Asher el lector no té coneixement de com reaccionen els protagonistes de les cintes (excepte en Clay) i tampoc sap quins són els motius que els porten a fer tot allò, ni tan sols si aquests existeixen. Un clar exemple és en Justin. En aquest capítol esbrinem coses que no ens havíem plantejat. Per què va callar i mentir sobre la violació de la seva xicota? De ben segur que ningú ho havia pensat (com a mínim jo no), i en canvi és un tema súper interessant. 

La Hannah porta des de la primera cinta insistint en que desconeixem pel que està passant el nostre company/a i és per això que cal ser una bona persona sempre. Paradoxalment ella en cap moment es planteja com es senten els altres ni perquè fan aquestes coses.

Però tornem a la sèrie. En Justin explica com està eternament agraït a en Bryce i la seva família que han estat sempre allà quan la seva l'ha fallat.



Fem un cop d'ull al pitjor dia de la vida de la Hannah. En un inici no sembla tant malament. Els seus pares tornen a tenir problemes econòmics i ella es mostra disposada a ajuda-los, però sense voler perd tots els diners que havia d'ingressar al banc. Per una altra banda va a veure a en Clay però el noi es mostra més distant d'ho habitual, sembla ser que no entén que va passar a la festa. Però ho pitjor arriba més tard, la Hannah arriba a casa i ha d'explicar als seus pares que els ha arruïnat encara més i de sobte es comença a sentir com una merda.

En aquest estat absolutament fora de si es dirigeix cap al barri dels rics i entra a una nova festa, tot i que es sent fora de lloc acaba despullada al jacuzzi sola. De sobte té companyia, en Bryce, i amb un extraordinari treball de l'equip de fotografia de la sèrie podem veure com la Hannah és violada i ens sentim igual de bruts i de miserables que ella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada