dilluns, 1 de gener del 2018

DEIXEM ENRERE EL 2017

Som a principis del 2018, és fa estrany escriure-ho però ja m'hi acostumaré... Resums de l'any que deixem enrere són per tot arreu: televisió, ràdio, diaris, i aquest blog no se'n escapa. 

137 posts s'han publicat durant els últims 365 dies en aquesta pàgina i ara toca resumir-ho tot en una breu entrada. Hem parlat de sèries que marxen, de sèries que tornen, de sèries noves i fins i tot de sèries que pot ser que es facin. Hem comentat notícies com la vaga de dobladors o els casos d'assetjament que s'estan descobrint a Hollywood.

Comencem per les sèries que ens deixen. Crec que aquest any no hem tingut cap pèrdua greu. En primera posició hi ha Switched at birth, un drama juvenil que ja ens havia avisat que al 2017 s'emetria la seva última temporada. Després de cinc temporades (tres d'elles absolutament prescindibles) aquest abril vam poder veure el seu últim capítol.

Resultado de imagen de switched at birth final

En segona posició hi ha Pitch, un drama esportiu que en un inici va rebre grans crítiques per part de la premsa americana però aquestes no van ser acompanyades per unes bones dades d'audiència. Va ser una aposta arriscada que va fer la FOX i que aquest maig vam descobrir que abandonava definitivament la graella americana.

I finalment aquesta tardor ens va deixar Episodes, la sèrie de Matt LeBlanc que ha aguantat bastant més del que creia. De nou, els productors ja ens havien avisat de que seria la cinquena i última temporada.

Resultado de imagen de episodes final

Ara toca comentar les sèries que s'han estrenat durant el 2017. En general crec que ha sigut un molt bon any gràcies a la qualitat de les novetats. 13 reasons why era una de les estratègies de Netflix per a captar un públic més jove i els hi ha sortit la jugada rodona. L'adaptació de la novel·la homònima ha estat un èxit estès arreu del món.

I la competència de Netflix també ha presentat sèries molt bones. La principal estrena que vull destacar de Amazon video és The Marvelous Mrs. Maisel, la nova dramèdia de Amy Sherman i Daniel Palladino (creadors de les Gilmore Girls). Tots els qui trobeu a faltar diàlegs ràpids, comentaris sarcàstics i una bona dosi de stand up comedy, aquesta és la vostra sèrie.

Resultado de imagen de mrs maisel

Però les cadenes tradicionals també han tingut grans estrenes. La CBS ha apostat sobre seguir allargant l'èxit de Sheldon Cooper amb un spin-off de The Big Bang Theory. La ABC ha arriscat una mica més amb The Good Doctor, un drama mèdic creat per David Shore (House) que tracta sobre un doctor autista.

I aquest 2017 també ens hem assabentat de possibles projectes als quals els hi hem de seguir la pista. En concret us he parlat de dues novel·les (bé una novel·la i una trilogia) espanyoles que és possible que esdevinguin una sèrie gràcies a HBO España i Movistar. Es tracta de Patria de Fernando Aramburu, el llibre més venut del St. Jordi 2017 en llengua castellana i de Memòries d'Idhun de Laura Gallego.

Imagen relacionada

I no ens podem oblidar de les sèries que han tornat! Per una banda tenim a Prison Break que després de 7 anys ha estrenat una temporada al·lucinant. A l'altra costat de la balança tenim a Psych que ha fet una pel·lícula que pel meu gust era prescindible.

La premsa rosa també ha estat comentada en aquest blog, sobretot pel que fa a les futures bodes de Meghan Markle i Kaley Cuoco. Per una altra banda la seva companya de sèrie Melissa Rauch va tenir un fill aquest estiu.Una altra notícia rellevant d'aquest 2017 ha estat la marxa de Pauley Perrette (Abby) del NCIS.


Resultado de imagen de pauley perrette 2017

Entre les entrades especials més visitades del 2017 hi ha:
9. Quan descobrirem com va morir en Jack? Dan Fogelman va parlar sobre com seria la segona temporada de This Is Us pocs dies abans que s'estrenés aquesta.

8. Ets un addicte a les sèries? Vols saber si tens una addicció a les sèries americanes? Aquí tens 20 símptomes que t'ho confirmaran!

7. Els millors personatges LGBT. A finals de Juny es va celebrar a Madrid el World Pride 2017 i aquest blog es va unir a la festa amb una llista dels millors personatges LGBT de les nostres sèries.


Resultado de imagen de cam and mitchell 2017

6. Cafè i sèries. Aquesta beguda té una relació amb molts dels personatges de les nostres sèries preferides i aquí en fem un repàs.

5. El càncer a les sèries. El 4 de Febrer és el Dia Mundial contra el càncer i vaig aprofitar per recordar alguns personatges de sèries que han estat exemples en la lluita conta aquesta malaltia.

4. Friends i el cafè. Podeu pensar que enguany m'ha agafat certa obsessió pel cafè, però "los tiros no van por ahí". Aquest estiu Kit Lovelace, una escriptora britànica, va realitzar un estudi sobre la sèrie Friends i el cafè que van consumir els seus protagonistes.


Imagen relacionada

3. The OC és especial. La sèrie del 2003 ha marcat a tota una generació i aquí intento esbrinar perquè.

2. Les sèries més vistes de Netflix. En un any en que Netflix ha arrasat arreu del món, són moltes les persones interessades en saber quin tipus d'audiència té la plataforma online.

1. Vacances serièfiles. I a dalt de tot del pòdium podeu veure un resum de les meves vacances a llocs que apareixen a les meves sèries preferides.


Resultado de imagen de cheers boston

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada