dimecres, 23 de maig del 2018

13 REASONS WHY 2x01

Aquest divendres es va estrenar la segona temporada de 13 Reasons Why, una sèrie produïda per Netflix que va sortir del no res l'any passat i de sobte i per sorpresa de molts es va convertir en el tema de conversa de tots els joves i no tant joves d'arreu del món.

Traient-se aquesta vena invisible que portem tots a la boca i que no ens permet parlar de temes com el suïcidi, l'assetjament sexual i moltes altres situacions que desgraciadament s'han normalitzat en els instituts i que són de tot deplorables, 13 Reasons why s'atreveix a tractar tots aquests temes des d'un punt de vista lliure d'estereotips.


ATENCIÓ AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST EL CAPÍTOL 'THE FIRST POLAROID' DE 13 REASONS WHY COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR.

La segona temporada comença 5 mesos més tard. A priori sembla que tothom ha passat pàgina. En Clay ja té xicota, la Jessica i en  tornen a l'institut, ...
Però el judici de la Hannah es reobre i el primer en declarar és en Tyler. Presenta a la noia com una jove amable que es ca fer amiga d'ell quan els altres van escollir mirar cap a un altre costat. També admet haver fet fotos a la Hannah a través de la finestra de la seva habitació. 

Sembla que en Tyler s'ha quedat alleujat després de declarar però una sèrie de fotos amb el missatge "No has vist una me***" el descol·loquen a ell i al espectador.


A partir d'aquí el capítol comença a ser confús i desordenat. Així com a la primera temporada cada capítol tracta un tema clar i es centra en un personatge, en aquesta segona entrega tot està molt més barrejat i no sembla que els guionistes sàpiguen que volen "denunciar" en cada capítol. 
Un altre element molt important en l'essència de la primera temporada era la intriga que sorgia durant cada capítol (i sobretot al final) que feia que la sèrie fos additiva. En aquest episodi no es veu cap indici d'aquest element, i això em preocupa. Al final intenten arreglar-ho i fan que la Hannah parli. De debò això és ho millor en el que heu pogut pensar?


En conclusió li dono un suspens. Crec que no es un capítol estructurat i que ens intenten començar masses històries en massa poc temps. Queda per veure si en els següents capítols la cosa s'arregla i el fil conductor es veu per algun lloc, o al contrari i el continua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada