divendres, 25 de maig del 2018

DIA DE L'ORGULL FRIKI

Avui és 25 de Maig, dia que a poc internautes que sigueu us haureu assabentat que és el dia de l'orgull friki. Una festa que probablement no es coneix gaire però ha aconseguit mot en molt poc temps.

Fa menys d'una dècada la paraula friki s'utilitzava per insultar i desprestigiar a aquelles persones que tenien molt interès per a coses poc habituals com la informàtica, els videojocs, la electrònica, la ciència ficció, el cinema o les sèries. Avui en dia en menor o major grau, gran part de la població es podria definir com un friki d'alguna cosa.


Aquells que es van inventar aquesta festa van ser molt vius a l'hora d'escollir el nom: Orgull Friki. Sí senyor! Van agafar una paraula havien utilitzat durant molts anys altres persones com a insult i en van fer una cosa de la que estar orgullós. Vivim en un món on paradoxalment l'afició cap a coses poc comuns cada vegada és més habitual. 

Aquest esdeveniment s'ha anat difonent principalment per internet i hi han moltes botigues especialitzades que durant el dia d'avui ofereixen descomptes, s'organitzen concursos i es fan maratons de sèries tant èpiques com Los Soprano, Breaking Bad, Star Trek, The Flash...


Si parlem de frikis i parlem de sèries no puc evitar que només em vingui una cosa al cap: The Big Bang Theory. Els seus protagonistes reflecteixen el que es un friki de cap a peus. Tant en Sheldon, com en Leonard, com el Howard i el Raj es dediquen a la ciència i tenen una fascinació per una àrea d'interès molt específica. Aquesta sitcom ha mostrat que un friki no ha és només un dia, sinó que ho és tot l'any. 

Tots ells, amb una intel·ligència per sobre del habitual, han demostrat que el frikisme no discrimina ni als intel·lectuals. Els quatre amics a part de la ciència també són frikis dels còmics, les pel·lícules, la ciència ficció i de grans sèries com Star Trek. 


Gràcies a sèries com The Big Bang Theory i a festes com la que es celebra avui la paraula friki ha evolucionat, ja no es tracta d'un terme ofensiu, sinó d'un simple adjectiu. S'ha produit un canvi en el punt de vista de molta gent que considerava que tenir una afició era una cosa dolenta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada