diumenge, 25 de setembre del 2022

MERLÍ SAPERE AUDE I EL SEU FINAL

El retorn de les reviews ve de la mà d'una sèrie catalana. Merlí Sapere Aude va fer el seu comitat ja fa dies a Movistar+ i a Tv3 però jo no havia trobat el moment de veure la sèrie fins que no ha adquirit els drets Netflix. 

La sèrie és un spin off d'una de les ficcions que millor resultat li ha donat a la televisió de Catalunya dels últims any així que no ens podem sorprendre si el resulta no ha estat tant excel·lent.



ATENCIÓ! AQUEST POST CONTÉ SPOILERS. SI NO HAS VIST L'ÚLTIM CAPÍTOL DE MERLÍ SAPERE AUDE COMPTE AMB EL QUE LLEGEIXES. TOTS ELS ALTRES PODEU CONTINUAR...

El capítol em deixa amb un regust amarg. Mentre la sèrie mare la van saber tancar amb tota la plorera i diàleg ensucrat necessari, aquí la cosa els hi ha quedat una mica més freda. Si que veiem a en Pol fer tot un discurs dirigit a son pare i a la Bolaños tenint el seu moment per posar a lloc al seu alumne preferit, però poca cosa més passa.


Al final ens intenten mostrar la realitat d'un estudiant de filosofia, que per molta èpica que hi posis després de 4 anys estudiant acaba la carrera i es dedica a ser pintor. El primer Rubio amb estudis superiors acaba fent feina no qualificada com tots els altres. Totes les seves expectatives queden limitades a esperar a que el truquin de llistes per a donar-li una substitució encara que sigui de 15 dies. Mentrestant gestiona el seu avui pintant parets sense recança pel que havia desitjat i treballat per ser.

Com sempre dic amb les pel·lícules, llibres i evidentment també en sèries, jo vull finals feliços! La realitat ja és prou depriment com per a que també t'amarguin la ficció. Amb un final "no trist" no em conformo, per això a aquest capítol li poso un suspens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada