dijous, 31 de desembre del 2020

EL MILLOR I PITJOR DEL 2020

Aquest any és l'any que menys he escrit en aquest blog i no precisament per que n'hagi vist poques. El confinament ha fet que consumeixi capítols com mai i també ha fet que no tingui ànims per escriure cada vegada que acabava un bon capítol. Les estrenes aquest 2020 han estat escasses i per això també he aprofitat per veure sèries que tenia pendents. La principal plataforma que utilitzo és Netflix per això veureu que el llistat està una mica esbiaixat, però crec que m'ha quedat un bon resum.

Aquí ve un llistat de 10 sèries que he vist senceres aquest 2020 i que he intentat puntuar de pitjor a millor:


10. Memòries d'Idhun

Li posaré un 0 perquè menys no es pot. Havia de ser una de les grans estrenes de Netflix i a mi em va semblar una merda de dimensions impressionants. La Laura Gallego ha estat temptada de vendre els drets de la seva famosa saga en innumerables ocasions i fins ara (16 anys després de la publicació del primer llibre) no ho havia fet. Només aquesta entradeta ja feia que tots els qui ens havíem llegit les seves novel·les i havíem gaudit amb en Jack, la Victoria i en Kirtash estiguéssim il·lusionats i tinguéssim les expectatives pels núvols. Doncs bé, una galleda d'aigua freda és el que ens vam endur. Més enllà de la problemàtica amb el doblatge, s'han carregat la història. D'acord que resumir 550 pàgines en 5 capítols no és senzill, però una mica més superficial i els hi queda un capítol del Mic.


9. Hollywood

Suspesa clarament. Posem-li un 2. Jim Parsons, com ho has permès? De nou una superproducció que prometia èxit i que ha esdevingut una estafa. Hi ha massa coses a criticar com per escriure-les en aquest post, si voleu llegiu: HOLLYWOOD I EL SEU PRINCIPI una review que vaig escriure encesa després de veure el primer capítol. Mantinc tot el que vaig dir, potser ara ho faria amb altres paraules.



8. High School Musical: The Series

Li posaré un 4 perquè no recordo gaire de que anava. La vaig veure quan es va estrenar perquè com a persona que de tant en tant es posa el disc de High School Musical no podia ignorar aquesta estrena. Vist el primer capítol em vaig adonar que els productors no van pensar en els qui érem adolescents allà al 2010 com a target de la sèrie. En definitiva, no són ells, sóc jo.


7. Spinning Out

Tot i que ja es sap que l'han cancel·lat jo li dono l'aprovat just, un 5. Es va estrenar per les vacances de Nadal de l'any passat i per mi no és tant dolenta com la pinten, de fet li hauria donat una segona temporada. La idea era fer una barreja de drama de The CW (Vamire Diaries, One tree hill, Gossip Girl) amb thriller i tampoc ha quedat malament del tot. Entreté i fa passar una bona estona i fins i tot us la recomano per aquests dies que necessitem veure una mica de muntanya nevada i no podem sortir de la comarca.



6. Dash & Lily

Estrena de Netflix d'aquestes vacances de Nadal que li poso un 6. La sèrie no està malament, una mica d'esperit nadalenc per entrar en sintonia amb les festes que s'atansen i cobreix el forat de la pel·lícula romàntica de dissabte a la tarda on hi ha la parella que s'enamora amb una mica de paisatge nevat, decorats i milers de llums de colors, i algun menjar de Nadal. 


5. Valeria

Li posaré un notable (7). Contingut de la sèrie poc, però enganxa d'una forma impressionant. Tot i que sóc una gran defensora de que els llibres són millors que les pelis/sèries, he de dir que en aquesta ocasió toca aplaudir a la Diana Gómez i companyia perquè prefereixo l'adaptació.



4. Virgin River

Com a Valeria també li poso un 7. La veritat és que les dues sèries tenen un perfil bastant similar de sèrie que entreté una estona, et permet fer safareig i mentre la sèrie espanyola hi posa un punt picant, a Virgin River intenten tirar més pel costat romàntic i afegir anècdotes de poble. Aquest any ha estrenat la segona temporada i la veritat és que ho ha petat.


3. Fariña

Un  8. Com us he dit no totes les sèries que he vist són estrenes d'enguany, algunes com Fariña són sèries que tenia pendents. Tinc la sensació que ja s'ha dit tot d'aquesta sèrie. Basada en el llibre homònim de Nacho Carretero explica com la cocaïna va entrar a les costes gallegues i com funcionava el narcotràfic gallec. Si, com jo, desconeixeu tot aquest món fosc del nord-oest de la península us la recomano molt.



2. Patria

Un 9 sobre 10 per Patria. L'adaptació de la novel·la de Fernando Aramburu és sens dubte una de les sèries de l'any. La història de dues amigues que es distancien amb el conflicte basc ha estat tot un encert de HBO. La sèrie no ha quedat lliure de polèmiques, que si a la campanya de promoció posaven a la mateixa alçada víctima que botxí, que si els diàlegs explícits en defensa de l'euskera eren íntegrament en castellà, que si la vida que duien els seus personatges era inversemblant... Sigui com sigui és una perla, si en teniu la oportunitat mireu-la i si no a qualsevol llibreria o biblioteca trobareu un exemplar del bestseller.


1. After Life

Ricky Gervais Geni! Un 10. La sèrie tracta sobre un vidu amb impulsos suïcides i és una comèdia. Bé potser comèdia comèdia no, però amb aquesta definició us podeu fer una idea del tipus d'humor que es fa. Tracta el tema amb tanta delicadesa que frega l'obra mestra.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada