dilluns, 8 de novembre del 2021

RECOMANACIONS DE SÈRIES (Colin in black and white)

 Avui us vinc a parlar sobre una minisèrie que no ha tingut gaire ressò a Europa però que a Estats Units està donant molt que parlar. Es tracta de Colin in Black & White, sis capítols que dramatitzen els anys d'adolescència de l'atleta i activista Colin Kaepernick.

La sèrie barreja narracions del mateix Colin, amb recreacions de moments històrics d'atletes i altres personatges negres i evidentment amb l'època de l'institut d'en Colin. Els seus anys d'adolescència (com tota la seva vida) estan molt marcats pel seu color de pell i les reaccions del seu entorn. Ara en reflexiona i explica anècdotes que l'han anat forjant i com va aconseguir, sent un adolescent, lluitar enfront d'un sistema que anava a la seva contra.


Colin in black & white deu ser de les poques sèries de Netflix fetes amb un equip pràcticament íntegre de gent negra. Fins i tot la banda sonora són tot d'artistes com Kendrick Lamar, Missy Elliot o Outcast. Això no hauria de ser notícia, però el 2021 encara ho és. 

Tot i que en general he de dir que no m'ha apassionat ja que trobo que hi ha alguns blancs en la narració i a vegades barregen històries algunes posades amb calçador. Si recomano aquesta sèrie és gràcies a les dades que ens dóna el protagonista per arribar a entendre que és el racisme als Estats Units avui en dia. Molts pensem que aquestes coses ja formen part de la història i tot i que encara hi ha alguna persona gran que patina quan parla de races, el jovent d'avui en dia creix en altres valors. És aleshores quan et donen dades acollonants com per exemple que el 70% dels jugadors de la NFL són negres, però en canvi els quarterbacks, els líders dels equips, només en representen el 30%. O dades sobre estudis en la infància o es veu que les criatures d'avui en dia segueixen creixent en un entorn que els porta a ser racistes.



Aquesta sèrie ajuda a veure que el problema és molt més gros del que ens podem imaginar. Podem riure amb el personatge de Donald Trump, però el president dels Estats Units ha dit públicament davant de milers de càmeres que "Han de fer fora a aquest fill de puta del camp" referint-se al nostre protagonista. És delirant i gravíssim si ho pares a pensar en fred. La sèrie et dóna un toc de proximitat d'un problema molt greu als Estats Units, però que també té la seva branca a casa nostra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada